preskoči na sadržaj

Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Login
Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreativni natječaj u povodu Mjeseca hrvatske knjige
Autor: Slavica Kovačević, 9. 10. 2020.

 

Mjesec hrvatske knjige 2020. – poziv za sudjelovanje u nagradnom kreativnom natječaju „Izradi digitalni straničnik i Razlistaj se!


 

 

 

Povodom manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga 2020. Gradska knjižnica Slavonski Brod raspisuje nagradni kreativni natječaj za izradu digitalnog straničnika s temom Razlistaj se! koja je moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Ovogodišnja manifestacija posvećena je planetu Zemlji, posebice zaštiti okoliša. 

Ovim putem pozivamo sve stručne suradnike knjižničare, učitelje, nastavnike kao i sve ljubitelje knjiga da obavijeste i motiviraju svoje učenike na sudjelovanje u ovome natječaju. Cilj natječaja je potaknuti učenike na kreativno stvaralaštvo korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija te osvješćivanje važnosti brige za prirodu. Natječaj je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije. Na natječaj je potrebno poslati straničnik u digitalnom obliku, a najbolji radovi bit će nagrađeni. 

Uvjeti natječaja:

  • na natječaj se mogu prijaviti učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije
  • učenik samostalno odabire alat u kojemu želi izraditi digitalni straničnik (predloženi alati za izradu digitalnog straničnika su MS Word, Canva, Adobe Spark, Piktochart i dr.), a šalje ga u pdf obliku
  • na natječaj je obvezno poslati obje stranice straničnika
  • obvezni dijelovi straničnika: 1. na prednjoj stranici: 

Mjesec hrvatske knjige 2020.

Razlistaj se!

                                                           2. na poleđini: 

Gradska knjižnica Slavonski Brod

Trg Stjepana Miletića 12, Slavonski Brod

Tel: 035/446-963

email:gksb@gksb.hr

www.gksb.hr

Autor: navesti svoje ime i prezime te razred i školu

  • preporučene dimenzije straničnika su 22 x 5 cm
  • gotovi straničnici šalju se na email mhk@gksb.hr uz obveznu naznaku Za natječaj “Izradi digitalni straničnik i Razlistaj se!

Straničnike će ocjenjivati prosudbeno povjerenstvo u sastavu: 

Snježana Kauzlarić, dipl. pov. umjetnosti, Goran Vučković, dipl. knjižničar  i Marina Đukić, dipl. knjižničarka.

Za najuspješnije autore digitalnih straničnika osigurane su sljedeće nagrade:

  1. mjesto osvaja profesionalno tiskanje  straničnika s imenom autora, majicu s logom Gradske knjižnice Slavonski Brod i besplatnu godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod
  2. mjesto osvaja majicu s logom Gradske knjižnice Slavonski Brod i besplatnu godišnju članarinu  u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod
  3. mjesto osvaja besplatnu godišnju članarinu  u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Radovi se mogu slati od 15. listopada do 1. studenog 2020. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 6. studenog u 18 sati.

 

Pristigli radovi nakon završetka natječaja bit će objavljeni kao virtualna izložba na našoj mrežnoj stranici te facebook i instagram profilu, kako bi svi mogli uživati u njima.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju smo vam na mail adresi mhk@gksb.hr.

 

Unaprijed Vam zahvaljujemo na poticanju učenika na sudjelovanje u nagradnom kreativnom natječaju, a vašim učenicima želimo obilje radnog kreativnog zanosa.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju