preskoči na sadržaj

Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Excellence. Every Patient. Every Time.”

U projektu “Excellence. Every Patient. Every Time.“ sudjeluju Srednja medicinska škola Slavonski Brod kao nositelj nacionalnog konzorcija te Medicinska škola Šibenik i Medicinska škola Osijek. Navedene strukovne škole već niz godina prepoznaju da jedino zajedničkom suradnjom i inovativnim pristupom prema postojećim programima mogu potaknuti nužne promjene u strukovnom obrazovanju. S  tim ciljem članice nacionalnog konzorcija suglasne su u osmišljavanju strategije razvoja novih i učinkovitih školskih kurikuluma strukovnog obrazovanja kako bi strukovne škole postale imperativ kvalitete u obrazovnom sustavu i na tržištu rada i obrazovanja EU.

U sklopu projekta “Excellence. Every Patient. Every Time.” odobrena je mobilnost 66 učenika 3., 4. i 5. razreda u smjerovima medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka.

U sklopu projekta, mobilnosti će se odvijati u nekoliko termina. Mobilnost u Sloveniju će trajati 14 dana, u sljedećim razdobljima (za svaku školu jedan): od 3. do 16., od 17. do 30. studenog te od 1. do 14. prosinca 2019. godine u Sloveniji, u gradu Škofja Loka. S učenicima će kao pratnja ići jedan nastavnik. Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini ukupno 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Srednje medicinske škole Slavonski Brod; 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Medicinske škole Šibenik te 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Medicinske škole Osijek. Za navedenu mobilnost mogu se prijaviti učenici 4. i 5. razreda navedenog smjera u svakoj školi.

Mobilnost u Portugalu trajat će 21 dan, a boravak učenika u gradu Bragi planiran je u terminu od 1. do 22. veljače 2020. godine. S učenicima će kao pratnja ići po jedan nastavnik iz svake škole. Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini ukupno 30 učenika: Srednja medicinska škola Slavonski Brod (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege); Medicinska škola Šibenik (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege); Medicinska škola Osijek (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege). Za navedenu mobilnost mogu se prijaviti učenici 3., 4. i 5. razreda prethodno navedenih smjerova u svakoj školi.

Zadatak nastavnika kao pratitelja je da se pobrinu da učenici izvršavaju svoje obaveze propisane projektom te da im pruže podršku i potporu uz nadzor.

Učenici na prijavnom obrascu odabiru za koju se mobilnost prijavljuju (Slovenija ili Portugal). Moguća je prijava i na obje mobilnosti, ali je u tom slučaju potrebno zabilježiti koja mobilnost se smatra prioritetom budući da učenik može biti odabran samo za sudjelovanje u jednoj mobilnosti. Također, ukoliko se učenik prijavljuje na obje mobilnosti mora za svaku priložiti suglasnost roditelja.

Uvjeti prijave za sudjelovanje:

 • učenik Srednje medicinske škole Slavonski Brod / Medicinske škole Šibenik / Medicinske škole Osijek
 • dobrovoljna prijava na natječaj
 • predana dokumentacija do 20. rujna 2019. godine
 • suglasnost roditelja/skrbnika

Dokumentacija za prijavu:

 • ispunjen obrazac za prijavu (privitak na dnu stranice)
 • preslika svjedodžbe prethodno završenog razreda
 • motivacijsko pismo
 • životopis (Europass)
 • potpisana suglasnost roditelja/skrbnika s upisanom šifrom učenika (privitak na dnu stranice)

Dodatni bodovi:

 • popis svih aktivnosti, projekata i/ili natjecanja u kojima je učenik/ca sudjelovao/la prošle školske godine i rezultata koje je postigao/la (za natjecanja)
 • potvrda o slabijem ekonomskom položaju obitelji učenika

Obveze i dužnosti učenika koji će sudjelovati u mobilnosti:

 • redovito pohađanje svih pripremnih aktivnosti
 • redovito pohađanje stručne prakse tijekom mobilnosti
 • uvažavanje i poštivanje ostalih sudionika mobilnosti i djelatnika Škole koji će biti u pratnji učenicima
 • redovito vođenje Dnevnika rada
 • održavanje dnevnih evaluacijskih sastanaka tijekom mobilnosti
 • učenici neće konzumirati alkoholna pića i neprimjereno se ponašati za vrijeme mobilnosti
 • u slučaju nekih problema, obavezno će se posavjetovati s osobama u pratnji

Način bodovanja prijava:

 • opći uspjeh prethodnog razreda (2-5 bodova)
 • strani jezik prethodnog razreda (2-5 bodova)
 • motivacijsko pismo (1-5 bodova)
 • životopis (1-5 bodova)
 • sudjelovanje u aktivnostima, projektima i natjecanjima (1-5 bodova)
 • nepovoljan ekonomski položaj (1-2 boda)
 • izrečena pedagoška mjera u prethodnom razredu (-1 bod za opomenu, -2 boda za ostale)
 • u slučaju istog broja bodova, prednost će imati učenici s većim iskustvom sudjelovanja u aktivnostima, projektima i natjecanjima

Postupak prijave:

Učenici natječajnu dokumentaciju trebaju predati do petka 20. rujna 2019. godine (uključujući i taj dan) u ured pedagoga, tajništvo ili školsku knjižnicu. Rezultati će biti objavljeni pod šiframa učenika na školskoj web stranici, facebook stranici škole i projekta te na oglasnoj ploči u školi do 25. rujna. Učenici će imati rok za prigovore i žalbe na objavljene rezultate 26. rujna u terminu koji će biti objavljen naknadno. Službeni rezultati objavit će se 27. rujna nakon isteka žalbenog roka.

Nakon odabira učenika, sudionici mobilnosti, odnosno njihovi roditelji/skrbnici, sklapaju sa školom ugovor kojim se obvezuju na izvršavanje svojih obaveza kako ne bi morali vraćati sredstva utrošena na mobilnost.

 

Za svaku mobilnost i za svaki smjer će se odabrati 3 učenika koji će biti na rezervnoj listi. Tim učenicima se savjetuje da pohađaju sve pripremne aktivnosti kako bi se, u slučaju odustajanja nekog od odabranih učenika, mogli uključiti u projekt.

Za sve dodatne informacije možete se javiti koordinatoru projekta, stručnom suradniku pedagogu Aleksandru Končaru.

 

POZIV NA PREDAVANJE: Erasmus+ projekt "Excellence. Every Patient. Every Time"

Predavanje za učenike koji su zainteresirani za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Excellence. Every Patient. Every Time” održat će se u četvrtak 12. rujna 2019. godine u 13:10 sati u učionici 1. Predavanje je obavezno za sve učenike koji žele biti sudionici mobilnosti. U slučaju spriječenosti iz opravdanih razloga, potrebno je to najaviti na e-mail excellence.everypatient@gmail.com uz navođenje razloga izostanka. Učenici su za vrijeme trajanja predavanja oslobođeni nastave. Predavanje za učenike koji u to vrijeme odrađuju vježbe u bolnici održat će se isti dan za vrijeme redovne nastave.

Predavanje za roditelje učenika koji su prisustvovali prethodno navedenom predavanju održat će se u petak 13. rujna 2019. godine u 17:30 sati u učionici 2.

preskoči na navigaciju