preskoči na sadržaj

Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Login
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

Najava projekta u medijima objavljena je ubrzo nakon objave rezultata od strane Agencije za mobilnost i programe EU, a više o tome što su točno mediji napisali možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Srednja medicinska škola u novom Erasmus+ projektu "We care, We share for the future"

Brodski medicinari stručnu će praksu pohađati i u Portugalu

 

Odabirom učenika koji će sudjelovati u mobilnosti, počinju detaljnija planiranja pripremnih aktivnosti za sudionike Erasmus+ projekta "We care, We share for the future". Više o odabranim učenicima pročitajte na sljedećoj poveznici:

Oni uskoro odlaze na stručnu praksu u Portugal

 

Erasmus+ projekt "We care, We share for the future" predstavljen je i u sklopu posjeta osnivača Škole, Brodsko-posavske županije, preuređenim prostorijama njezinog unutarnjeg dijela. Više o tome možete pročitati na sljedećoj poveznici:

Nakon više desetaka godina konačno u uređenim prostorima ravnateljice Srednje medicinske škole i Obrtničke škole danas ponosne i sretne zajedno sa svojim profesorima i učenicima

Ravnateljica Srednje medicinske škole Slavonski Brod i voditeljica projekta "We care, We share for the future" Jelena Jelinić-Bošnjak predstavila je projekt na Radio Slavoniji. Zvučni zapis možete pronaći među priloženim dokumentima na dnu stranice.

Koordinator Erasmus+ projekta "We care, We share for the future" održao je predavanje zainteresiranim učenicima Srednje medicinske škole Slavonski Brod i njihovim roditeljima u kojem ih je detaljnije upoznao s postupkom prijave, ustanovama u kojima će odrađivati praksu, smještajem, planom putovanja, pripremnim aktivnostima i ostalim važnim informacijama oko boravka u Portugalu. Predavanja za roditelje i učenike održana su i u partnerskim školama u Zadru i Osijeku. Prezentaciju možete pronaći u priloženim dokumentima.

U reakcijama na objavljene rezultate odabira učenika za mobilnost u Portugalu mogu se vidjeti i neki od razloga zašto provodimo ovakve projekte - sreća, osmijeh, zagrljaj. Video pogledajte na priloženoj poveznici.

https://www.facebook.com/936151863253550/videos/272420953410082/

Učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod odabrani za sudjelovanje u projektu "We care, We share for the future" bili su dio Dijaloga s građanima "EU i budućnost mladih" koji se održao u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu gdje je predstavljen i projekt "We care, We share". Branko Baričević kao voditelj Predstavništva Europske komisije u RH, Ivana Maletić kao zastupnica Europskog parlamenta te Vlado Prskalo kao pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja ponudili su svoje viđenje o budućnosti mladih u EU te pružili odgovore na mnogobrojna pitanja zainteresiranih slušača.

Učenici su video prikazima predstavili svoj uobičajeni radni dan na mobilnosti u Portugalu, iskustvo i dojmove sa stručne prakse, ali i oblike provođenja slobodnog vremena. Sve video prikaze možete pronaći na facebook stranici projekta na priloženoj poveznici.

https://www.facebook.com/pages/category/Exchange-Program/We-care-We-share-936151863253550/
 
U petak 22. veljače održana je završna oproštajna večera tijekom koje su učenicima Srednja medicinska škola Slavonski Brod, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar i Medicinska škola Osijek podijeljeni certifikati za sudjelovanje u Erasmus+ projektu "We care, We share for the future". Na podjeli certifikata sudjelovali su sudionici i iz drugih srednjih škola Republike Hrvatske i ostalih država Europske unije.
 
U utorak 19. ožujka na sjednici Nastavničkog vijeća Srednje medicinske škola Slavonski Brod učenici Ema Ignjatić, Alen Pecikozić, Anamarija Stjepanović i Mihaela Uremović su s koordinatorom projekta Aleksandrom Končarom predstavili svoj boravak u Portugalu u sklopu Erasmus+ projekta "We care, We share for the future". Fokus predavanja bio je na stručnoj praksi i ustanovama u kojima su ju odrađivali uz usporedbu portugalskih i hrvatskih uvjeta rada, no predstavljeni su i kulturološki posjeti. Učenici su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, a nastavnici njihovim izlaganjem. Održanu prezentaciju možete pronaći u priloženim dokumentima na dnu stranice.
 
Učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod koji su sudjelovali u Erasmus+ projektu "We care, We share for the future" posjetili su Medicinsku školu Ante Kuzmanića, Zadar i Medicinsku školu Osijek u pratnji koordinatora projekta Aleksandra Končara i nastavnice Marinele Stanić Rusev. Za učenike je organiziran posjet bolnici i poliklinici, a obišli su i partnersku školu kako bi usporedili uvjete rada. U sklopu posjeta održan je zajednički sastanak na kojem je napravljena evaluacija dosadašnjeg dijela projekta te su isplanirane buduće zajedničke aktivnosti. Učenicima ostalih razreda predstavljen je projekt. Susret će pridonijeti razvoju mreže medicinskih škola s ciljem postizanja boljih rezultata u području strukovnog obrazovanja.
 

Video prikaz boravka učenika u Portugalu u sklopu Erasmus+ projekta "We care, We share for the future" pruža prikaz stručne prakse u zdravstvenim ustanovama te kulturološke posjete. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2mlo4foU0xM&feature=youtu.be
 
Erasmus+ projekt "We care, We share for the future" koji se provodio u konzorciju Srednje medicinske škole Slavonski Brod kao nositeljice projekta i Medicinske škole Osijek te Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao partnera došao je svome kraju 31. svibnja 2019. godine. Međutim, rezultati tog projekta bit će vidljivi u narednim godinama u radu i vještinama učenika koji su u njemu sudjelovali, ali i boljoj povezanosti i suradnji medicinskih škola u našoj državi. Učenici su stečena znanja prenosili, ne samo ostalim učenicima iz svojih škola, već i učenicima drugih škola svojih županija kao i lokalnoj zajednici. Kroz 10-minutni presjek trotjednog boravka učenika u Bragi u Portugalu učenici su predstavili iskustva i dojmove.
 
https://www.youtube.com/watch?v=-9riWNrfgDw&feature=youtu.be
 
Učenik koji je sudjelovao u projektu sudjelovao je i u Erasmus+ projektu „Adversity can be formidable occasions, a path of resilience“ u Italiji. Kroz 8 dana radionica i slobodnog vremena učio je o životu, komunikaciji, radu s ljudima, izgrađivanju osobnosti i pisanju, a u sklopu toga predstavio je i rezultate projekta We care, We share for the future sudionicima iz BiH, Francuske, Turske, Grčke, Palestine, 48 Teritorija, Albanije, Italije i Hrvatske. Učenik je predstavio projekt i u Parlamentu mladih Slavonskoga Broda i Europskom domu Slavonski Brod.
 

Ravnateljica je u sklopu emisije predstavila Erasmus+ projekt "We care, We share for the future", njegovu provedbu, ali i realizaciju te stečena znanja, iskustva i vještine učenika. Također, bilo je riječi o dobrobitima sudjelovanja u takvim mobilnostima za učenike, nastavnike i školu koja ih šalje.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7mCYbDJRqlU
 
 

U sklopu Dana otvorenih vrata Srednju medicinsku školu Slavonski Brod posjetilo je više od 150 učenika osmog razreda osnovnih škola s područja Brodsko-posavske županije i šire predstavljen im je rad škole. Poseban naglasak stavljen je na iskustvo u provođenju Erasmus+ projekata te je predstavljen projekt "We care, We share for the future" i mobilnost učenika u Portugalu od strane koordinatora projekta i učenika koji su sudjelovali u projektu. Prezentaciju možete pronaći u priloženim dokumentima na dnu stranice.

 

 
Srednja medicinska škola Slavonski Brod proslavila je 60. obljetnicu u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić pred više od 400 gostiju iz redova ravnatelja osnovnih i srednjih škola, predstavnika Grada i Županija, učenika naše i ostalih škola te ostalih uzvanika. Prilikom predstavljanja škole, učenici su predstavili i projekt "We care, We share for the future". Prezentaciju možete pronaći u priloženim dokumentima na dnu stranice, medijska izvješća na priloženim poveznicama.
 
Na Youtube kanalu Srednje medicinske škole Slavonski Brod praćena je realizacija projekta kroz video uratke učenika o ustanovama u kojima su odrađivali stručnu praksu te o kulturološkim posjetima.
 
 
 
preskoči na navigaciju